Claudia
Home.
Algemeen Claudia.

Foto: Babette Tillekens, 3e jaar student fotoacademie Rotterdam

Over Claudia

Biografie.

 

Toen Claudia 6½ was keek ze voor het eerst naar kunstschaatsen op tv en dit wilde dit ook graag ( met name de glitterjurkjes dragen).

Een oud paar schaatsjes waren snel op de kop getikt (zonder hak) en een proefles was zo geregeld.

Ze stond werkelijk helemaal schuin op de schaatsjes maar vond het geweldig en zodoende besloot ze dat ze het resterende seizoen 2006 schaatsles kreeg. Wel voor € 25,= een paar schaatsjes gekocht met een hak. Al snel werd ze door Jolanda gevraagd voor de brugklas en mocht ze 2x in de week schaatsen. Daarna is het snel gegaan, de schaatsjes werden wederom vervangen, in 3 maanden was ze al aan haar 3e paar schaatsen toe. Steeds voor betere schaatsen want dat was nodig om goed te kunnen springen. Na amper 1 jaar mocht Claudia voorrijden voor het Nederlands Talenten Centrum (NTC) en werd geselecteerd terwijl ze proms ging rijden, seizoen 2007/2008. Het was voor het eerst dat ze zulk jonge rijdsters selecteerden en naast het schaatsen kwam er nu ook ballet bij dat wordt gegeven door Anneke Ijpelaar. Het jaar daarop is ze weer geselecteerd en is ze uitgekomen in de categorie teens 2008/2009. Sinds augustus 2008 is Claudia lid van het NOC en heeft ze dit seizoen de sportstatus ‘belofte’ gekregen. In het seizoen 2009/2010 wist Claudia zich te plaatsen voor de finale van het Open Nederlandse Kampioenschap (ONK) in de categorie debs. Als debutant in deze categorie en als jongste van het ONK 2009/2010 wist ze een 2e plaats te behalen.

In April 2010 besloot ze te stoppen met kunstrijden en zich toe te leggen op ballet. Eerst op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag nu inmiddels op Codarts in Rotterdam. Als hobby beoefend ze nu het synchroonschaatsen.

 

  Naam: Claudia van der Borg

  Geboortedatum: 28 augustus 1999

 

  Havo Codarts Rotterdam.